torsdag 10. mai 2012

Verdens beste boller?I går prøvde jeg meg på en ny bolleoppskrift;) Eller nå juger jeg, for det er faktisk andre gangen jeg prøver meg på under en uke..... 


Første forsøk endte ikke så bra da veske blandingen skal kokes opp og avkjøles......
Mor i huset er en rastløs sjel og ting skal skje fort....så resultatet ble at gjæren døde i den varme vesken.....og bollene ble flate harde steiner! 


Men jeg gir meg ikke så lett, så jeg prøvde igjen! Men denne gangen lot jeg det stå tils det ble kaldt;)Det stod i oppskriften at dette er verdens beste boller! Og det er nok ikke så langt unna sanheten! For de var kjempe gode og jeg kan trygt anbefale oppskriften!

1 liter melk
300 gram margarin
250 gram melis
100 gram gjær (fersk) (2pk tørr)
1,5 kg hvetemel
0,5 – 1 ts kardemomme

Pynt:Litt melis som drysses på toppen

kok opp melk, smør og melis under omrøring – avkjøl til fingertemperatur – rør ut gjær i væske hvis fersk – bland hvetemel og kardemomme – spe på med væsken og elt til smidig deig.
trill ut bollene med det samme (ca 40 stk) og hev i ca 1 time – pensle forsiktig med egg før steking – midt i ovnen 225 grader – 7 – 10 min

Disse trengs kun å heves en gang! Og tilpass melblandingen for det kan godt hende at du trenger mer mel. Deigen skal være smidig og glatt og ikke klissete. Min erfaring er at jeg faktisk ville ha etterhevet bollene i 2 timer....da det er dobbelt oppp med gjær i oppskriften! Og så droppet vi melis på de fleste bollene;)    Lykke til:) 

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails