onsdag 26. august 2009

Downlights, jeg trenger hjelp...!


Jeg trenger litt hjelp av dere nå, jeg har lyst på downlights i den "nye" stua! Men etter å lest på forskjellige steder på nettet er jeg mer usikker enn jeg var før jeg begynte..... Jeg hadde lyst på sølv, men flere anbefalte hvite til hvitt tak! Så nå er jeg USIKKER! Videre så anbefalte Brabo som har masse erfaring med lys at man bør velge 12v og ikke 230v for det hadde et varmere lys!

Mens andre steder anbefaler heller 230v lys......og noen skriver også at downlights er på vei ut og stygt! Jeg hadde ikke tenkt på så mange downlight, kanskje rundt 8 stk i en stue på 50 kwm. Eller bør man ha flere?
Hva slags erfaringer har dere? Og bør man velge hvit eller sølv? Jeg er så USIKKER, da jeg egentlig ikke har noe erfaring med downlight i det hele tatt! Så hvis dere har lyst å dele deres erfaring og tanker med meg, så blir jeg kjempe glad! Stor klem fra Linda

7 kommentarer:

 1. Jeg har hatt downlights på et kjøkken og i en kjellerstue. De er praktiske for du kan dimme og ha den lysstyrken du trenger. Til og med så lavt på at stemmningen blir romantisk. Velger du hvite "blender" de mer inn og er ikke så fremtredene. Men hvitt og sølv er jo veldig lekkert. Dette er nok mer en smaks sak men jeg er veldig fornøyd med mine.

  Vet ikke om dette ble den store hjelpen akkurat. Men hvordan type lys er viktig, det føles fort "kaldt" ut hvis lyset er for blått.

  SvarSlett
 2. Jeg ville absolutt gått for hvite, i hvitt tak så blir de mer nøytral. Jeg har hvite da, så.:) De er kjempepraktiske og angrer ikke på at jeg valgte downligths;) Har sett både sølvfarga og bronsje og syns de vises for godt;)

  Syns det er finere når de blender inn..
  Vi har 230v og syns ikke de er "kalde". De kan jo dimmes, så syns de gir ett varmt og fint lys!;)

  SvarSlett
 3. Spurte mannen min jeg, og han sa at han har hørt at det er på tur ut? Tror nok jeg har hørt det jeg også, men det er jo stilig. Vi har ingen, og klarer meg vel egentlig greit uten. Romantikk lager vi med stearinlys;o)
  Tror kanskje jeg ville valgt hvite?
  Tror jeg. Kanskje..;o)
  Hjalp det????;o)
  Lykke til.
  Klem
  Linda;o)

  SvarSlett
 4. Tror jeg ville tatt noen og ikke hundre. Og hvite.

  Dimme er jo superlurt.

  Lykke til

  Ingunn

  SvarSlett
 5. Hm..litt enig med deg at det ikke var så lett å velge mellom hvite og sølv. Tror kanskje jeg ville gått for hvite.

  Jeg har også hørt at det er "ut" med downlights. Det finnes jo MANGE andre fine alternativer. Personlig synes jeg fortsatt downlights kan være fint. Jeg så i et interiørblad en gang hvor de hadde satt opp downlights i taket langs veggene. Det var veldig fint. Høres kanskje ikke så fint ut..hm..man må kanskje se det.. :)

  Lykke til med valgets kvaler ;)
  Følger spent med videre :)

  Klem fra Lina

  SvarSlett
 6. Når det gjelder det der med watt og styrke, sitter jeg her dum som ett brød, for når samboeren kjater om dette, sklit tankene automatisk over i tapeter og maling, for det er fullstendig uintressant!
  Farger på ringene derimot, det kan jeg svare på! I det forrige hust mitt valgte jeg patinert messing på badet (det var innmari moderne for 6 år siden!) -og jeghadde 3 left-overs som jeg har i kjøkkentaket mitt her i huset. Om jeg hadde fått valgt annen farge, hadde det nok blitt patinert sølv, eller sølv antikk heter det kanskje. Det hadde matchet dørvriderne og skapknottene perfekt. Når lysene er på er det derimot umulig å se fargen på ringene, og når de er av, legger du ikke merke til den lille forskjellen uten at jeg sier det...
  Inne i kjøkkenskapene har jeg hvite ringer, både her og på mitt forrige kjøkken. Da vises ikke ringene, du har bare lyset.
  Hvilke farger er det på annet metall i det rommet da??

  SvarSlett
 7. Vel..uansett dersom du har gips tak så kan du alltids fjerne spottene om du blir misfornøyd.

  Du fjerner lampene og så freser du ut et 5 mm eller den mm man har brukt til lampehullet. Limer rundingen inn og sparkler og maler over. Det er det som er så fint med gipstak. Og så kan du bruke lampepunktene til noe annet, eller annen type lampe som blir moderne om du ønsker det.

  SvarSlett

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails